Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / CADRUL NAŢIONAL / Materiale informaţionale / Noutăţi / Angela Merkel: Este contraproductiv sa se spuna numai lucruri negative despre summitul de la Copenhaga
Angela Merkel: Este contraproductiv sa se spuna numai lucruri negative despre summitul de la Copenhaga
20.12.2009  
   
imprimare
http://www.hotnews.ro/stiri-mediu-6747533-angela-merkel-este-contraproductiv-spuna-numai-lucruri-negative-despre-summitul-copenhaga.htm

Cancelarul german Angela Merkel a declarat ca este contraproductiv sa se spuna numai lucruri negative despre summitul de la Copenhaga privind schimbarile climatice, relateaza AFP.

"Cei care spun doar lucruri negative despre Copenhaga se asociaza celor care franeaza, in loc sa permita progrese" in lupta impotriva incalzirii climatice, a declarat Merkel, pentru Bild am Sonntag.

"Copenhaga este un prim pas spre o noua ordine climatica mondiala, nici mai mult, nici mai putin", a adaugat Merkel.

Merkel a propus organizarea unei reuniuni pentru clima in iunie la Bonn, pentru pregatirea conferintei din Mexic de la sfarsitul lui 2010.

In 2007, Merkel a obtinut concesii de la presedintele american in privinta climei la summitul G8 din Heiligendamm, ceea ce i-a adus numele "cancelarul climei".

"Acordul de la Copenhaga" anuntat vineri seara de Barack Obama si Nicoals Sarkozy este considerat "insuficient". Documentul de trei pagini prevede ca obiectiv limitarea incalzirii planetei la 2 grade in raport cu nivelele preindustriale.

Acordul le cere tarilor industrializate si tarilor in curs de dezvoltare sa-si afirme angajamentele de reducere a gazelor cu efect de sera in scris pana sfarsitul lunii ianuarie, dar nu fixeaza o data dincolo de care emisiile ar trebui sa scada.

De asemenea, prevede 30 de miliarde de dolari pe termen scurt (anii 2010, 2011 si 2012), apoi o crestere a sumei pentru a se ajunge la 100 de miliarde de dolari pana in 2020, destinati mai ales celor mai vulnerabile tari, pentru a le ajuta sa se adapteze la impactul dereglarii climatice.

Numeroase ONG-uri au denuntat un fiasco, fiind o mare dezamagire si pentru negociatorii din acest proces: paragraful ce stipuleaza necesitatea de a se ajunge la un tratat "constrangator legal" pana la conferinta pentru clima din Mexic de la sfarsitul lui 2010 nu figureaza in documentul final.


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 2132615
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
SCHIMBAREA CLIMEI – esenţa fenomenului   /   CADRUL INTERNAŢIONAL   /   CADRUL NAŢIONAL   /   CERCETĂRI ŞI MODELARE   /   DOCUMENTE   /   UIPM
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: str. Alexandru cel Bun 51A, mun. Chisinau, Republica Moldova