Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / CADRUL NAŢIONAL / Materiale informaţionale / Noutăţi / Operatiune de salvare la COP15, pe ultima suta de metri
Operatiune de salvare la COP15, pe ultima suta de metri
18.12.2009  
   
imprimare
http://www.green-report.ro/stiri/poperatiune-de-salvare-la-cop15-pe-ultima-suta-de-metrip

Delegatiile celor aproximativ 193 de state reunite la Copenhaga lucreaza in prezent la declaratia politica ce trebuie semnata oficial la ora locala 15:00, transmite The Guardian. Negociatorii au lucrat pana tarziu in noapte pentru a furniza un proiect de acord, dar, tinand cont de apropierea termenului limita, sansele pentru un document care sa impace toate taberele sunt minime.
In locul unui asemenea document, o ciorna realizata in aceasta dimineata de un grup de 28 de lideri, printre care si Gordon Brown, propune extinderea negocierilor pentru inca un an, pana la urmatoarea reuniune ONU din Mexic.
"Este o operatiune de salvare la acest moment, asa ca liderii s-au reunit si incropesc un text politic despre ceea ce s-a convenit deja", a declarat Alden Meyer de la organizatia Union of Concerned Scientists.
Potrivit ONG-ului Equitywatch, textul abandoneaza tinta de limitare a cresterii temperaturii globale sub 2 grade. In plus, documentul nu contine mentiuni despre obligatia statelor de a-si reduce imediat emisiile.
Equitywatch anunta si ca documentul include propunerile asupra carora s-a convenit anterior in legatura cu fondurile climatice de 10 miliarde de dolari pe care statele industrializate le vor oferi anual, pe o durata de trei ani, statelor in curs de dezvoltare.
In aceste conditii, ONG-urile de mediu sustin ca cel mai fericit scenariu ar fi ca statele sa isi indeplineasca tintele pentru emisii la care s-au angajat deja. Pana in prezent, oferta Uniunii Europene de a-si limita emisiile cu pana la 30%, si cea a Japoniei, ce mentioneaza un procent de 25%, nu au fost valorificate.
Lucrarile pentru aceasta ciorna au inceput joi seara in jurul orei 23:00, atunci cand un grup de oficiali s-au intors la centul de conferinte dupa ce au participat la un banchet gazduit de Margareta a II-a a Danemarcei.


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 3286926
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
SCHIMBAREA CLIMEI – esenţa fenomenului   /   CADRUL INTERNAŢIONAL   /   CADRUL NAŢIONAL   /   CERCETĂRI ŞI MODELARE   /   DOCUMENTE   /   UIPM
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: str. Alexandru cel Bun 51A, mun. Chisinau, Republica Moldova