Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / CADRUL NAŢIONAL / Materiale informaţionale / Noutăţi / Studiu. Ploile extreme și inundațiile din Europa, cauzate de schimbările climatice provocate de oameni
Studiu. Ploile extreme și inundațiile din Europa, cauzate de schimbările climatice provocate de oameni
24.08.2021  
  sursa 
imprimare

 

https://www.digi24.ro/stiri/externe/ue/studiu-ploile-extreme-si-inundatiile-din-europa-cauzate-de-schimbarile-climatice-provocate-de-oameni-1643661

 

Schimbările climatice provocate de oameni cresc probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor extreme şi, în consecinţă, a unor inundaţii precum cele care au afectat vestul Germaniei luna trecută, atată unui studiu publicat marţi.

 

În condiţiile climatice din prezent, se preconizează ca o regiune din Europa Occidentală să fie lovită de un astfel de eveniment devastator o dată la 400 de ani, cu aproximaţie, au estimat realizatorii cercetării, o echipă internaţională care include oameni de ştiinţă.

Întrucât temperaturile medii continuă să crească, episoadele de ploi abundente devin mai frecvente. Dacă temperaturile vor creşte cu încă 0,8 grade Celsius, frecvenţa unor astfel de fenomene va creşte la fiecare 300 de ani, iar intensitatea ploilor torenţiale va spori de asemenea, relatează DPA, citată de Agerpres.

Oamenii de ştiinţă au analizat o regiune care a inclus Franţa, vestul Germaniei, zone din estul Belgiei, Olanda, Luxemburg şi nordul Elveţiei, încercând să afle care este probabilitatea ca o întreagă zonă să fie afectată de ploi torenţiale extreme şi în ce grad fenomenul este influenţat de creşterea temperaturilor la nivel global.

Probabilitatea unor astfel de dezastre a crescut cu un factor cuprins între 1,2 şi 9 în comparaţie cu finalul secolului al XIX-lea, iar cantitatea maximă de precipitaţii este mai mare cu 3% până la 19%.

„După analiza tuturor dovezilor disponibile (...) se poate afirma cu un grad ridicat de certitudine că schimbările climatice antropice au crescut probabilitatea şi intensitatea ca un astfel de eveniment să aibă loc, iar astfel de schimbări vor continua într-un climat care se încălzeşte rapid", au mai scris autorii.

Studiul a fost realizat ca parte din proiectul World Weather Attribution Initiative, care analizează efectele posibile ale schimbărilor climatice asupra fenomenelor meteorologice extreme.

 

 

 


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 2002754
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
SCHIMBAREA CLIMEI – esenţa fenomenului   /   CADRUL INTERNAŢIONAL   /   CADRUL NAŢIONAL   /   CERCETĂRI ŞI MODELARE   /   DOCUMENTE   /   UIPM
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: str. Alexandru cel Bun 51A, mun. Chisinau, Republica Moldova