Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / CADRUL NAŢIONAL / Materiale informaţionale / Noutăţi / Summitul privind schimbările climatice COP26 de la Glasgow, amânat pentru anul viitor
Summitul privind schimbările climatice COP26 de la Glasgow, amânat pentru anul viitor
02.04.2020  
   
imprimare

 

https://www.green-report.ro/summitul-privind-schimbarile-climatice-cop26-de-la-glasgow-amanat-pentru-anul-viitor/ 

 

Conferinţa internaţională privind schimbările climatice COP26 care urma să se desfăşoare în noiembrie la Glasgow a fost amânată din cauza pandemiei de COVID-19, au anunţat miercuri oficiali ai ONU şi ai guvernului britanic, potrivit BBC.

 

Decizia a fost luată de reprezentanţii ONU în domeniul schimbărilor climatice, în acord cu Marea Britanie şi partenerii italieni, a precizat comunicatul, în contextul în care pandemia se răspândeşte tot mai rapid.

"Ţinând cont de impactul mondial şi continuu al COVID-19, organizarea unei COP26 ambiţioase şi incluzive în noiembrie 2020 nu mai este posibilă", a detaliat guvernul pe site-ul său, precizând că summitul va avea loc în oraşul scoţian, dar în 2021, la o dată care va fi comunicată ulterior.

Aproximativ 30.000 de persoane, dintre care 200 de şefi de stat sau de guvern, erau invitate la acest summit de 11 zile, crucial pentru limitarea creşterii temperaturilor în lume.

Cu toate acestea, prioritățile în schimbare pe care coronavirusul le-a impus guvernelor pot fi văzute în mod clar în Campusul de evenimente scoțiene (SEC) din Glasgow, care trebuia să găzduiască discuțiile. Acum este pregătit să devină un spital temporar pentru a adăposti pacienții afectați de Covid-19.

"Lumea se confruntă cu o provocare mondială fără precedent şi ţările se concentrează pe bună dreptate asupra luptei împotriva COVID-19. Din acest motiv, COP26 a fost amânată", a explicat preşedintele acesteia, Alok Sharma, într-un mesaj pe Twitter.

La cinci ani de la acordul de la Paris, toate națiunile trebuiau să pună pe masă la reuniunea de la Glasgow noi planuri îmbunătățite de acțiune climatică.

Grupurile de mediu au declarat că decizia este de înțeles.

"Amânarea COP26 este ceea ce trebuie făcut - sănătatea și siguranța publică trebuie să fie prioritare acum. Această criză a arătat că cooperarea internațională și solidaritatea sunt esențiale pentru a proteja bunăstarea și pacea la nivel mondial. COP26 anul viitor ar trebui să devină un element central al cooperării globale revitalizate", a declarat Laurence Tubiana, una dintre arhitectele acordului de la Paris și CEO al European Climate Foundation.

 

 

 


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 3291195
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
SCHIMBAREA CLIMEI – esenţa fenomenului   /   CADRUL INTERNAŢIONAL   /   CADRUL NAŢIONAL   /   CERCETĂRI ŞI MODELARE   /   DOCUMENTE   /   UIPM
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: str. Alexandru cel Bun 51A, mun. Chisinau, Republica Moldova