Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / CADRUL NAŢIONAL / Materiale informaţionale / Noutăţi / Emisiile de la industria aviatică cresc cu 70% mai mult decât se estima
Emisiile de la industria aviatică cresc cu 70% mai mult decât se estima
23.09.2019  
   
imprimare

 

https://www.green-report.ro/emisiile-de-la-industria-aviatica-cresc-cu-70-mai-mult-decat-se-estima/

 

Studiul realizat de Consiliul Internațional pentru Transport Curat (ICCT) arată că dioxidul de carbon emis de liniile aeriene a crescut cu 32% între 2013 și 2018.

 

ICCT, care a expus scandalul Dieselgate acum câțiva ani, a estimat că transportul aerian de pasageri și marfă a emis 918 milioane de tone de CO2 anul trecut.

Rata creșterii a depășit cu mult estimările realizate de Organizația Internațională a Aviației Civile, care face parte din ONU. În ritmul actual, emisiile se vor tripla până în 2050.

Creșterea înregistrată în ultimii cinci ani este echivalentul construirii a aproximativ 50 de termocentrale pe cărbune. Principala sursă de emisii este SUA (24%), urmată de China (13%). SUA, China și UE contribuie cu 55% la emisiile totale.

CE: Ryanair este prima companie aeriană care a devenit unul dintre cei mai mari 10 poluatori din Europa

Liniile aeriene din 36 de state au semnat o schemă de reducere a carbonului cunoscută sub numele de Corsia și vor începe să își monitorizeze emisiile începând cu acest an.

Schema permite industriei aviatice să crească însă reduce amprenta de carbon prin achiziționarea compensațiilor de carbon. Deși industria aviatică reprezintă doar 2% din emisiile globale, această proporție va crește semnificativ pe măsură ce alte industrii, cum ar fi sectorul energetic, fac progrese mai rapide pentru a decarboniza operațiunile lor.

Conform unei analize recente realizate de Airbus, numărul avioanelor comerciale se va dubla în următoarele două decenii, ajungând la 48.000 de avioane.

Deși noile modele de avioane consumă mult mai puțin combustibil, emisiile medii ale industriei au crescut din cauza numărului tot mai mare de pasageri. În medie, consumul de combustibil per pasager este cu 47% mai redus decât în 1990. Însă numărul zborurilor de pasageri a ajuns de patru ori mai mare, atingând 4 miliarde.

 

 

 


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 1707372
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
SCHIMBAREA CLIMEI – esenţa fenomenului   /   CADRUL INTERNAŢIONAL   /   CADRUL NAŢIONAL   /   CERCETĂRI ŞI MODELARE   /   DOCUMENTE
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: Str. Mitropolit Dosoftei 156a, bir. 37, mun. Chisinau, Republica Moldova