Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / CADRUL NAŢIONAL / Materiale informaţionale / Noutăţi / Schimbările climatice ar putea fi limitate prin renunțarea imediată la infrastructura pe bază de combustibili fosili
Schimbările climatice ar putea fi limitate prin renunțarea imediată la infrastructura pe bază de combustibili fosili
18.01.2019  
   
imprimare

 

https://www.green-report.ro/limitare-incalzire-globala/

 

Încălzirea globală ar putea fi limitată la 1.5 grade Celsius peste nivelurile pre-industriale dacă lumea ar începe imediat să elimine infrastructura pe bază de combustibili fosili, conform unui nou studiu.

 

Cercetătorii atrag atenția că obstacolul în a îndeplini ținta stabilită în cadrul Acordului de la Paris nu ține de fizică, ci de alegerile făcute de societatea globală.

Conform studiului, dacă infrastructura pe bază de combustibili fosili (centrale electrice, uzine, vehicule, nave și avioane) ar fi înlocuită cu alternative care nu emit carbon, ar exista o șansă de 64% de a limita încălzirea la 1.5 grade Celsius.

„Sunt vești bune din punct de vedere geofizic. Dar pe cealaltă parte a monedei, [eliminarea imediată a combustibililor fosili] este la limita a ceea ce putem face. Practic, spunem că nu putem construi nimic acum care emite combustibili fosili.", a explicat Christopher Smith, cercetător la Universitatea din Leeds și autor al studiului.

Studiul a utilizat modele computerizate pentru a estima cât ar crește temperaturile globale dacă eliminarea infrastructurii pe bază de combustibili fosili ar începe imediat. Durata de viață pentru centrale electrice a fost stabilită la 40 de ani, pentru mașini de 15 ani, și pentru avioane de 26 de ani. Cercetătorii au luat în calcul și o reducere rapidă a consumului de vită și lactate, care sunt responsabile pentru un procent semnificativ de emisii globale.

În acest scenariu, modelele au sugerat că emisiile de carbon ar ajunge la zero în următoarele patru decenii și ar exista o șansă de 66% ca creșterea temperaturilor globale să rămână sub 1.5 grade Celsius. Dacă tranziția ar începe în 2030, șansele ar scădea la 33%.

Analiza nu a inclus posibilitatea buclelor climatice de feedback, cum ar fi emiterea unor cantități imense de metan din permafrost, care ar putea agrava încălzirea.

Emisiile de dioxid de carbon ale statelor dezvoltate industrial au crescut în 2018

Conform unui studiu recent, legislatorii au subestimat grav riscul depășirii limitelor ecologice ale Pământului, luând în considerare faptul că 45% dintre toate potențialele colapsuri ecologice sunt interconectate și se pot amplifica unele pe altele.

Cercetătorii acceptă că scenariul lor este extrem de ambițios, însă au spus că este importantă conștientiarea faptului că îndeplinirea țintei de 1.5 grade Celsius este încă posibilă și depinde de alegerile făcute acum și în următorii ani.

 

 

 


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 3288712
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
SCHIMBAREA CLIMEI – esenţa fenomenului   /   CADRUL INTERNAŢIONAL   /   CADRUL NAŢIONAL   /   CERCETĂRI ŞI MODELARE   /   DOCUMENTE   /   UIPM
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: str. Alexandru cel Bun 51A, mun. Chisinau, Republica Moldova