Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / CADRUL NAŢIONAL / Materiale informaţionale / Noutăţi / Situația privind realimentarea cu energie electrică a localităților rămâne în continuare complicată
Situația privind realimentarea cu energie electrică a localităților rămâne în continuare complicată
21.04.2017  
   
imprimare

 

http://www.timpul.md/articol/situaia-privind-realimentarea-cu-energie-electrica-a-localitailor--ramane-in-continuare-complicata-108199.html

 

Compania „Red Union Fenosa" S.A. a implicat peste 500 persoane din cadrul brigăzilor operative, operatori a rețelelor electrice și Oficiului Telefonic 24h pentru restabilirea în funcțiune a energiei electrice cauzate de condițiile meteorologice deosebit de complicate începând cu noaptea zilei 20 aprilie, curent.

 

La ora 16:00 peste 540 de localități din 20 de raioane din centrul și sudul republicii erau afectate parțial sau total de lipsa energie electrică, iar compania continuă lucrările de reparaţie a liniilor electrice aeriene deteriorate şi de realimentare cu energie a localităţilor afectate.

Gas Natural Fenosa a instituit în cadrul companiei regim de situație excepțională de maximă gravitate. Acest cod excepțional prevede o serie de activități operative neordinare pentru reacționarea corespunzătoare la situația din rețelele electrice deservite. În prezent toate echipele operative ale întreprinderii efectuează lucrări de reparaţie a liniilor electrice aeriene deteriorate şi de realimentare cu energie a localităţilor afectate, fiind mobilizate toate resursele umane, tehnice şi materiale necesare.

În urma căderii masive a zăpezii multe drumuri sunt impracticabile, ceea ce face imposibilă deplasarea echipelor mobile pe teren. Acest fapt afectează în mod obiectiv durata de remediere a defecţiunilor în reţelele electrice.

Pentru deblocarea accesului la instalaţiile electrice în localităţile afectate şi coordonarea activităţilor sale, Gas Natural Fenosa în Moldova conlucrează cu Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale.

Totodată, pentru asigurarea accesului la instalaţiile electrice din perimetrul localităţilor, administraţia Gas Natural Fenosa în Moldova se adresează către autoritățile publice locale în persoana Consiliilor şi Primăriilor, în calitate de organe responsabile pentru gestionarea bunei funcţionări ale infrastructurii locale ca să întreprindă măsuri operative în vederea deblocării circulaţiei prin curăţirea drumurilor, astfel ca echipele mobile ale furnizorului să se poată deplasa pentru efectuarea lucrărilor de reparaţie.

Compania va continua lucrările de repunere curentului electric mobilizând toate resursele disponibile pe parcursul zilei de astăzi și a următoarelor zile, până la lichidarea definitivă a tuturor incidentelor de furnizare a energiei electrice.

Gas Natural Fenosa în Moldova roagă consumatorii să manifeste răbdare și înțelegere a acestei situații deosebit de complicate şi îi asigură că depune eforturi susţinute pentru restabilirea cât mai urgentă a serviciului.

Atragem atenţia populaţiei asupra necesităţii respectării stricte a regulilor de securitate în raport cu instalaţiile electrice:

- ocoliți conductoarele electrice căzute accidental la pământ sau care atârnă de pe piloni şi copaci;
- nu atingeți conductoarele electrice rupte şi căzute la pământ;
- nu interveniți în instalațiile electrice deoarece există pericolul de electrocutare.

Despre orice incident informați in regim de urgență furnizorul de energie electrică prin următoarele canale:
Ø La telefonul Serviciului 24h - 022-43-11-11, precum și la numerele de telefoane locale indicate pe verso-ul facturii;
Ø Prin intermediul chatului disponibil de pagina noastră web;
Ø Pe Viber apelând la numărul 062161111;
Ø Pe Facebook, accesând pagina noastră: https://www.facebook.com/gasnaturalfenosamoldova

 

 


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 3292786
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
SCHIMBAREA CLIMEI – esenţa fenomenului   /   CADRUL INTERNAŢIONAL   /   CADRUL NAŢIONAL   /   CERCETĂRI ŞI MODELARE   /   DOCUMENTE   /   UIPM
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: str. Alexandru cel Bun 51A, mun. Chisinau, Republica Moldova