Home Contact Sitemap
 Română  English
 
 
Home / NATIONAL FRAMEWORK / Additional information / News / Pădurile distruse în incendii nu se mai regenerează din cauza schimbărilor climatice
Pădurile distruse în incendii nu se mai regenerează din cauza schimbărilor climatice
02.01.2018  
   
print

 

https://www.green-report.ro/paduri-incendii-schimbari-climatice/

 

Temperaturile în creștere din zonele cu climă caldă afectează capacitatea pădurilor de a se regenera după incendii, conform unui nou studiu.

 

Studiul a fost condus de Dr. Camille Stevens-Rumann, ecologist la Universitatea de Stat din Colorado. În cadrul acestuia, cercetătorii au analizat 1485 de zone afectate de incendii pe parcursul a două decenii, aflate în Munții Stâncoși din SUA.

Tot mai multe păduri dispar complet după incendii

Cercetătorii au comparat creșterea puieților din pădurile afectate de incendii cu cea din păduri sănătoase. Au descoperit că numărul pădurilor care nu s-au regenerat deloc a crescut în ultimii ani de la 19% la 32%.

Creșterea temperaturilor din ultimii ani influențează regenerarea mai ales în regiunile mai uscate. În mod normal, incendiile din aceste zone joacă un rol important, contribuind la ciclul nutrienților și creșterea pădurilor. Schimbările climatice afectează acest proces, cauzând incendii tot mai dese și temperaturi ridicate.

Efecte pe termen lung pentru pădurile din clime calde

În 2017, California a trecut prin cele mai mari incendii înregistrate până acum, iar previziunile arată că asemenea fenomene extreme vor deveni tot mai dese în următorii ani. Conform cercetătorilor,

„Pe când oamenii de știință, managerii și publicul încearcă să înțeleagă și să plănuiască pentru încendii tot mai dese, rezultatele noastre sugerează o probabilitate mare ca viitoarele incendii vor facilita treceri la păduri cu densitate joasă sau state fără păduri într-un climat în încălzire."

Oamenii de știință au asociat schimbările de temperatură, precipitații și sol cu un risc crescut de incendii în zone sălbatice. În 2017 au avut numeroase incendii devastatoare pe tot globul, inclusiv în zone reci ca Groenlanda. În Europa incendiile s-au dublat față de 2016, iar în România Romsilva a estimat o creștere de 140%.

 

 


 
Home   Contact   Sitemap
visits: 3288767
top
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Made in Trimaran
 
CLIMATE CHANGE – phenomenon background   /   INTERNATIONAL FRAMEWORK   /   NATIONAL FRAMEWORK   /   RESEARCH AND MODELLING   /   DOCUMENTS
Phone. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Address: 51A, Alexandru cel Bun Str., Chisinau, Republic of Moldova