Home Contact Sitemap
 Română  English
 
 
Home / NATIONAL FRAMEWORK / Additional information / News / Islanda, refugiu pentru arborii francezi
Islanda, refugiu pentru arborii francezi
26.10.2011  
   
print

 

http://www.green-report.ro/stiri/islanda-refugiu-pentru-arborii-francezi

 

Franta intentioneaza sa planteze arbori in Islanda pentru a conserva ADN-ul speciilor amenintate de schimbarile climatice, potrivit Departamentului forestier francez.

 

Islanda, care are o clima mai rece, dar nu glaciara, poate deveni un refugiu pentru speciile de arbori al caror habitat se incalzeste.

„Obiectivul principal este de a gasi mijloacele pentru a proteja si conserva ADN-ul acestor arbori", a precizat Adalsteinn Sigurgeirsson, reprezentat al Serviciului forestier islandez, care precizeaza ca proiectul se afla intr-un stadiu initial insa exista un interes deosebit din ambele parti pentru dezvoltarea sa.

Colaborarea intre Oficiul National al Padurilor si omolgul sau islandez vizeaza in particular speciile care provin din masivele muntoase din Alpi sau Pirinei, cum ar fi fagul.

„Am studiat mai ales speciile de arbori francezi care sunt cel mai amenintate de incalzirea globala. Toate indiciile ne sugereaza ca in Islanda, peste 50 de ani, conditiile vor fi favorabile dezvoltarii fagului, de exemplu. Scopul acestui proiect nu este acela de a crea o noua padure in Islanda, ci de a conserva ADN-ul arborilor amenintati", explica seful Departamentului de cercetari din cadrul Serviciului forestier islandez.

 

 


 
Home   Contact   Sitemap
visits: 3317270
top
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Made in Trimaran
 
CLIMATE CHANGE – phenomenon background   /   INTERNATIONAL FRAMEWORK   /   NATIONAL FRAMEWORK   /   RESEARCH AND MODELLING   /   DOCUMENTS
Phone. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Address: 51A, Alexandru cel Bun Str., Chisinau, Republic of Moldova