Home Contact Sitemap
 Română  English
 
 
Home / NATIONAL FRAMEWORK / Additional information / News / Concurs de proiecte la Institutul Francez: Tranziție climatică și orașe durabile
Concurs de proiecte la Institutul Francez: Tranziție climatică și orașe durabile
25.09.2020  
  sursa 
print

 

https://www.green-report.ro/concurs-de-proiecte-la-institutul-francez-tranzitie-climatica-si-orase-durabile/

 

Ambasada Franței și Institutul Francez din România lansează un concurs de proiecte destinat organizațiilor  societății civile care acționează pentru promovarea tranziției climatice și a orașelor durabile, în conformitate cu Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale Națiunilor Unite și strategia climatică a Uniunii Europene.

 

Acest concurs de proiecte se adresează organizațiilor non-guvernamentale (ONG) din România care colaborează cu parteneri francezi, precum și asociațiilor franceze constituite în baza legii 1901 care colaborează cu ONG-uri române. Structurile selecționate vor putea astfel beneficia de o subvenție de până la 5.000 de euro pentru implementarea proiectelor propuse.

Scopul concursului este valorizarea inițiativelor concrete și a acțiunilor colective care încurajează schimbarea mentalităților și conștientizarea, de către cetățeni și autorități, a preocupărilor legate de tranziția climatică și orașele durabile, în materie de transport urban, urbanism, organizare a serviciilor publice, gestionare a deșeurilor, valorificare a patrimoniului sau agricultură urbană.

"Pandemia de Covid-19 pune în evidență vulnerabilitatea orașelor și ne constrânge să reevaluăm modelele de dezvoltare urbană. În acest context este necesar să luăm măsuri de atenuare și de adaptare la schimbările climatice, în special în orașe", se arată într-un comunicat al Institutului Francez.

Dosarele de candidatură vor fi trimise doar pe e-mail, la cooperation.roumanie@gmail.com, până la data de 16 octombrie 2020. Regulamentul concursului de proiecte și formularul de candidatură pot fi consultate online.

 

 

 


 
Home   Contact   Sitemap
visits: 3290008
top
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Made in Trimaran
 
CLIMATE CHANGE – phenomenon background   /   INTERNATIONAL FRAMEWORK   /   NATIONAL FRAMEWORK   /   RESEARCH AND MODELLING   /   DOCUMENTS
Phone. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Address: 51A, Alexandru cel Bun Str., Chisinau, Republic of Moldova