Programul Naţiunilor Unite pentru Mediu
Ministerul Mediului al Republicii Moldova
SEMINAR
Chisinau, 21 iunie 2013
Ministerul Mediului al Republicii Moldova
Proiectului „Perfectarea celei de-a treia Comunicări naţionale în conformitate cu cerinţele Convenţiei-cadru a Organizaţiei Naţiunilor Unite cu privire la schimbarea climei”.
SEMINAR
Factorii de risc, impactul potenţial al schimbărilor climatice şi oportunităţile de adaptare la noile condiţii de climă determinate de fenomenul schimbărilor climatice în Republica Moldova.
Chisinau, 21 iunie 2013
Prezentări:
- Republica Moldova: Oportunităţi de adaptare. Înţelegerea procesului de adaptare în cadrul Convenţiei-cadru a Organizaţiei Naţiunilor Unite cu privire la schimbarea climei. Vasile SCORPAN – Managerul Proiectului Comunicarea Naţională Trei, Oficiul „Schimbarea Climei”, Ministerul Mediului.
- Scenarii climatice pentru Republica Moldova. Dr. Lilia ŢĂRANU – Oficiul Schimbarea Climei, Ministerul Mediului.
- Utilizarea Indicelui Vulnerabilităţi în evaluarea vulnerabilităţii la schimbările climatice la nivel naţional şi subnaţional în Republica Moldova". Dr. Ala DRUŢĂ – Universitatea Agrară de Stat din Moldova.
- Factorii de risc, impactul potenţial al schimbărilor climatice şi oportunităţi de adaptare la noile condiţii de climă pentru sectorul agricol (fitotehnia). Dr. Lilia ŢĂRANU – Oficiul Schimbarea Climei, Ministerul Mediului.
- Factorii de risc, impactul potenţial al schimbărilor climatice şi oportunităţi de adaptare la noile condiţii de climă pentru sectorul agricol (zootehnia). Prof. Nicolae BUCĂTARU – Universitatea Tehnică din Moldova.
- Factorii de risc, impactul potenţial al schimbărilor climatice şi oportunităţi de adaptare la noile condiţii de climă pentru sectorul resursele de apă. Gherman BEJENARU – Serviciul Hidrometeorologic de Stat.
- Factorii de risc, impactul potenţial al schimbărilor climatice şi oportunităţi de adaptare la noile condiţii de climă pentru resursele faunistice. Andrei MUNTEANU – Institutul de Zoologie, Academia de Ştiinţe a Moldovei.
- Factorii de risc, impactul potenţial al schimbărilor climatice şi oportunităţi de adaptare la noile condiţii de climă pentru ecosistemele naturale. Ştefan LAZU – Grădina Botanică (Institut), Academia de Ştiinţe a Moldovei.
- Factorii de risc, impactul potenţial al schimbărilor climatice şi oportunităţi de adaptare la noile condiţii de climă pentru sectorul forestier. Petru ROTARU – Agenţia Moldsilva.
- Factorii de risc, impactul potenţial al schimbărilor climatice şi oportunităţi de adaptare la noile condiţii de climă pentru sectorul sănătatea umană. Prof. Nicolae OPOPOL - Universitatea de Stat de Medicina si Farmacie "Nicolae Testemiţeanu".