Prima Contact Harta
 
 Română  English
 
 
Noutăți
31.07.2022 - Planeta se înfierbântă mai repede decât pot oamenii calcula. Apocalipsa de căldură a scăpat de sub control
Valurile de căldură devin din ce în ce mai frecvente și de mai lungă durată pe întreaga planetă, iar oamenii de știință spun că schimbările climatice cauzate de om au o influență clară asupra acestora. Cel mai dificil este de aflat însă răspunsul la întrebarea: „Cât de mult?” influențează oamenii aceste fenomene extreme.
sursa   
 
31.07.2022 - Om de știință britanic: „În curând Pământul va fi de nerecunoscut. Înăsprirea climei nu poate fi oprită”
„Valurile de căldură sunt doar începutul. Trebuie să acceptăm cât de rele sunt lucrurile înainte de a putea scăpa de catastrofa globală”. Sunt declarațiile unui om de știință proeminent din Marea Britanie, transmite The Guardian.
sursa   
 
30.07.2022 - OCDE: Națiunilor bogate nu le reușește să onoreze angajamentul de finanțare pentru climă
Țările bogate încă nu își îndeplinesc angajamentul de a oferi 100 de miliarde de dolari pentru acțiunile climatice țărilor slab și mediu dezvoltate. Despre aceasta a anunțat Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), informează agenția de presă Anadolu.
sursa   
 
26.07.2022 - Consilierul pentru climă al președintelui Iohannis, despre pragul critic al temperaturii globale: „Efectele vor fi ireversibile”
Maria-Alexandra Bocșe, Consilier de Stat pentru Climă și Sustenabilitate la Administrația Prezidențială, a declarat la Interviurile Digi24.ro că într-unul dintre următorii cinci ani va fi înregistrată o creștere a temperaturii globale cu 1,5 grade Celsius, considerat de comunitatea științifică un prag critic în ceea ce privește schimbările climatice și efectele acestora. Expertul Administrației Prezidențiale spune că odată depășită acea medie globală a temperaturilor în creștere „efectele vor fi ireversibile”.
sursa   
 
26.07.2022 - Alexandra Bocșe, Consilier de Stat pentru Climă, vorbește la Interviurile Digi24.ro despre apocalipsa climatică
Maria-Alexandra Bocșe, Consilier de Stat pentru Climă și Sustenabilitate la Administrația Prezidențială, este invitată la Interviurile Digi24.ro, unde va răspunde la întrebările jurnalistului Alexandru Rotaru.
sursa   
 
21.07.2022 - Joe Biden anunță investiții de miliarde de dolari pentru a face față schimbărilor climatice
Președintele american Joe Biden anunță investiții masive în infrastructura necesară pentru a face față schimbărilor climatice. Miliarde de dolari vor putea fi accesate pentru sistemele de aer condiționat dar și alte tehnologii ecologice.
sursa   
 
21.07.2022 - Țările care se confruntă cu risc de crize "în cascadă" din cauza schimbărilor climatice
India, Brazilia, Rusia sau Arabia Saudită s-ar putea confrunta cu crize "în cascadă" din cauza impactului schimbărilor climatice. O companie de analiză a riscurilor a evaluat capacitatea ţărilor de a face faţă unor crize previzibile legate de climat, cum ar fi valurile majore de căldura cu care s-a confruntat Europa de Vest în ultimele luni, care au adus secetă şi incendii.
sursa   
 
21.07.2022 - Urșii polari, pe urmele urșilor bruni. Schimbările climatice îi determină să caute hrană printre gunoaie
Urșii polari înfometați încep să caute mâncare prin gropile de gunoi, pe măsură ce habitatul lor înghețat dispare, potrivit unui raport publicat în revista Onyx, citat de Reuters. Acest lucru duce la conflicte mortale cu oamenii, chiar și în zone în care urșii polari nu au reprezentat până acum o amenințare la adresa populației, avertizează oamenii de știință.
sursa   
 
20.07.2022 - Europa ia foc, apocalipsa de căldură aduce incendii fără precedent. Experții în evoluția climei avertizează: Așa va fi la fiecare 3 ani
O mie de oameni au murit în Portugalia din cauza caniculei. Căldura extremă a favorizat incendiile de vegetație în Spania și Franța. După ce temperaturile în Marea Britanie au depășit recorduri istorice și au ajuns la 40 grade C, experții în schimbări climatice avertizează că astfel de episoade se pot repeta la fiecare trei ani dacă emisiile nu sunt reduse. Este „un semnal de alarmă” pentru urgența climatică, avertizează ei.
sursa   
 
19.07.2022 - Raport "șocant" în Australia. Pe niciun alt continent nu au dispărut atât de multe specii
Flora şi fauna unice ale Australiei sunt expuse unui risc mai mare decât oricând din cauza incendiilor de vegetaţie, a secetei, activităţilor umane şi încălzirii globale, conform unui raport "şocant" dat publicităţii marţi de Guvern.
sursa   
 
Detalii: Noutăţi
Sondaj de opinie
Cum ati aflat de adresa locatiei web a Climei?
De la Radio
De la TV
De la prieteni
Din presă
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 2147864
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
SCHIMBAREA CLIMEI – esenţa fenomenului   /   CADRUL INTERNAŢIONAL   /   CADRUL NAŢIONAL   /   CERCETĂRI ŞI MODELARE   /   DOCUMENTE   /   UIPM
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: str. Alexandru cel Bun 51A, mun. Chisinau, Republica Moldova