Prima Contact Harta
 
 Română  English
 
 
Noutăți
07.12.2023 - Omenirea este la un pas să depășească 5 praguri climatice critice ce vor declanșa o „cascadă devastatoare” cu efecte ireparabile
Multe dintre cele mai mari pericole care ne amenință planeta sunt la un pas să se declanșeze, pe măsură ce poluarea aerului face ca Pământul să se încălzească atingând niveluri de temperatură fără precedent, au avertizat oamenii de știință, scrie The Guardian.
sursa   
 
02.12.2023 - SUA anunță o contribuție de 3 miliarde de dolari la cel mai mare fond climatic din lume
Vicepreşedinta Statelor Unite ale Americii, Kamala Harris, a anunţat sâmbătă la COP28 de la Dubai, o contribuţie de trei miliarde de dolari la Fondul verde pentru climă, informează AFP, preluată de news.ro.
sursa   
 
02.12.2023 - Avertisment sumbru la summitul pentru climă, din Dubai. Liderii lumii spun că „semnele vitale ale planetei sunt tot mai slabe”
Avertismente sumbre în debutul celui mai mare summit pentru climă, din Dubai. Suntem departe de țintele care ar putea reduce încălzirea planetei, spun liderii lumii. 0 seconds of 2 minutes, 42 secondsVolume 90%
sursa   
 
01.12.2023 - „Pământul nu ne aparţine, noi aparţinem Pământului”. Apelul regelui Charles al III-lea pentru o „cotitură” în schimbările climatice
Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a lansat un apel vineri liderilor reuniţi la COP28 în Dubai să facă din această a 28-a conferinţă a ONU asupra climatului o cotitură demnă de acordul de la Paris pentru a accelera acţiunile în domeniul climei, în timp ce ţările încep două săptămâni de negocieri dure privind petrolul, gazele şi cărbunele, relatează AFP.
sursa   
 
31.01.2023 - Cum ne afectează schimbările climatice sistemul de sănătate: „Virușii devin mai agresivi. Gripa nu va mai apărea doar iarna”
Schimbările climatice ne afectează sănătatea, iar cea mai caldă lună ianuarie înregistrată în România ne-a dat peste cap sistemele de autoprotecție ale organismelor noastre. Virușii devin din ce în ce mai agresivi, de aceea ne confruntăm cu aproape o epidemie de gripă, spune Ionuț Sorin Banciu, secretar de stat în Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor, în podcastul Digi Context.
sursa   
 
31.01.2023 - Europa este la un pas de o catastrofă hidrologică pe măsură ce rezervele de apă subterană se epuizează
Oamenii de știință au avertizat că Europa este în pragul unei catastrofe din cauza secării rezervelor de apă subterană, informează The Independent.
sursa   
 
26.01.2023 - Comisia Europeană cere României și altor 13 state să reducă poluarea atmosferică
Comisia Europeană a solicitat joi unui număr de 14 state membre, printre care şi România, să îşi respecte angajamentele de reducere pentru mai mulţi poluanţi atmosferici, astfel cum impune Directiva (UE) 2016/2284 privind reducerea emisiilor naţionale de anumiţi poluanţi atmosferici („Directiva privind plafoanele naţionale de emisie” sau „Directiva NEC”), se arată într-un comunicat al Executivului comunitar.
sursa   
 
21.01.2023 - Un râu cunoscut pentru culoarea de smarald a devenit o uriașă groapă de gunoi plutitor
Un râu din Balcani, cunoscut pentru frumusețea lui naturală, a devenit o uriașă groapă de gunoi, în urma ploilor torențiale și pe fondul unor reglementări deficitare în materie de gestionarea deșeurilor, scrie Euronews.
sursa   
 
14.01.2023 - Anglia interzice vesela din plastic de unică folosinţă. Când intră măsura în vigoare
Departamentul pentru Mediu şi Agricultură de la Londra a anunţat sâmbătă că va interzice în Anglia, începând din octombrie, vesela din plastic de unică folosinţă pentru a proteja oceanele de poluarea cu plastic. Farfuriile, tăvile şi bolurile folosite ca ambalaje pentru produse şi preparate alimentare preambalate pentru autoservire sunt exceptate.
sursa   
 
11.01.2023 - Oceanele lumii, mai calde ca niciodată în 2022. „Vremea de pe tot globul este influențată puternic de temperatura apei din oceane”
În 2022 oceanele au stabilit un nou record în ceea ce privește căldura, ceea ce demonstrează cât de profunde și generalizate sunt schimbările pe care emisiile cauzate de oameni le-au adus climei planetei, scrie The Guardian.
sursa   
 
Detalii: Noutăţi
Sondaj de opinie
Cum ati aflat de adresa locatiei web a Climei?
De la Radio
De la TV
De la prieteni
Din presă
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 3137906
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
SCHIMBAREA CLIMEI – esenţa fenomenului   /   CADRUL INTERNAŢIONAL   /   CADRUL NAŢIONAL   /   CERCETĂRI ŞI MODELARE   /   DOCUMENTE   /   UIPM
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: str. Alexandru cel Bun 51A, mun. Chisinau, Republica Moldova