Prima Contact Harta
 
 Română  English
 
 
Noutăți
12.01.2022 - Alexandra Bocșe, consilier de stat pentru Climă la Administrația Prezidențială: Fenomenele meteo extreme se vor intensifica
Alexandra Bocșe, consilier de stat pentru Climă și Sustenabilitate la Administrația Prezidențială, a declarat, la Interviurile Digi24.ro, că datele pe care le are la dispoziție președintele Klaus Iohannis arată că fenomenele meteo extreme se vor intensifica în perioada următoare din cauza schimbărilor climatice. De asemenea, aceasta a explicat de ce este importantă educația pentru climă în rândul copiilor, dar și rolul pe care îl are România în lupta cu schimbările climatice.
sursa   
 
11.01.2022 - Ciolacu, atac la Iohannis: Nu rezolvăm criza din energie cu planuri mărețe privind schimbările climatice
Președintele PSD Marcel Ciolacu spune că „planurile mărețe privind schimbările climatice” nu rezolvă criza din energie. Remarca liderului PSD vine în contextul în care Administrația Prezidențială a lansat, marți, raportul privind educația pentru schimbările climatice, în cadrul unui eveniment la care au participat președintele Klaus Iohannis și premierul Nicolae Ciucă.
sursa   
 
11.01.2022 - Temperatura oceanelor a atins un nou record în 2021 pentru al treilea an consecutiv. „Încălzirea are consecințe grave”
În 2021 temperatura oceanelor a atins un nou record. Este pentru al treilea an consecutiv când oceanele de pe Pământ ating cele mai mari temperaturi înregistate în istorie, potrivit unui raport publicat marți în jurnalul Advances in Atmospheric Sciences, citat de CNN.
sursa   
 
11.01.2022 - 2021 a fost al cincilea cel mai cald an înregistrat vreodată. De ce ultimii 7 ani au fost cei mai călduroși din istorie
Ultimii șapte ani au fost cei mai călduroși șapte ani înregistrați pe planetă de când se fac măsurători, arată noile date furnizate de serviciului Copernicus pentru Schimbări Climatice al Uniunii Europene. Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că temperatura Pământului continuă să crească ca urmare a emisiilor de combustibili fosili generați în atmosferă, notează CNN.
sursa   
 
11.01.2022 - Iohannis: Protejarea mediului și combaterea schimbărilor climatice nu se pot realiza fără un parteneriat între instituții și cetățeni
Administrația Prezidențială a lansat, marți, raportul privind educația pentru schimbările climatice, în cadrul unui eveniment la care au participat președintele Klaus Iohannis și premierul Nicolae Ciucă.
sursa   
 
10.01.2022 - Aministrația Prezidențială lansează Raportul privind Educația pentru schimbările climatice
Președintele României, Klaus Iohannis, a promulgat luni legea care pune bazele unei strategii privind educația pentru mediu și încurajează formarea de competențe de mediu în rândul elevilor, prin includerea acestora în domeniile de competențe ale curriculumului național pentru învățământul primar și gimnazial, informează Administrația Prezidențială printr-un comunicat de presă.
sursa   
 
07.01.2022 - Peste 90% dintre ţările lumii se vor confrunta cu temperaturi extreme din cauza emisiilor de gaze cu efect de seră (studiu)
Aproape fiecare ţară din lume ar putea avea parte de unul din doi ani deosebit de călduroşi începând din 2030, potrivit unui studiu publicat joi. Cercetarea scoate în evidenţă responsabilitatea majoră pe care o au emisiile de gaze cu efect de seră de la principalii poluatori ai lumii.
sursa   
 
04.01.2022 - Klaus Iohannis a înființat un grup de lucru la Cotroceni care se va ocupa de combaterea schimbărilor climatice
Președintele Klaus Iohannis a decis înființarea la nivelul Administrației Prezidențiale a unui grup de lucru pe tema „Combaterea schimbărilor climatice: o abordare integrată”. Această inițiativă face parte din angajamentul Președintelui României de a se implica în efortul național de combatere a schimbărilor climatice și de consolidare a politicilor aplicabile acestui domeniu, transmite Cotroceniul.
sursa   
 
03.01.2022 - Tehnologia de însămânțare a norilor a provocat inundații în țările din Golf. Climatolog: „Nu se poate obține ploaie din cer senin”
Mai multe țări din Golful Persic sunt în alertă din cauza ploilor torențiale care s-au abătut de câteva zile asupra asupra acestei regiuni care de obicei este foarte caldă și aridă. Experții sunt de părere că tehnologia de însămânţare a norilor a contribuit la inundațiile care au lovit aceste țări. Climatologul Roxana Bojariu a explicat la Digi24 ce presupune această tehnică și când poate fi ea folosită, dar subliniază că fenomenele generate nu sunt controlabile.
sursa   
 
27.12.2021 - COMUNICAT DE PRESĂ
Republica Moldova devine a 20-a Parte Semnatară a Convenției-cadru a Organizației Națiunilor Unite privind schimbările climatice care prezintă cel de al treilea Raport Bienal Actualizat către Secretariatul Convenției
sursa//https://mediu.gov.md/ro/content/3654   
 
Detalii: Noutăţi
Sondaj de opinie
Cum ati aflat de adresa locatiei web a Climei?
De la Radio
De la TV
De la prieteni
Din presă
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 2054893
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
SCHIMBAREA CLIMEI – esenţa fenomenului   /   CADRUL INTERNAŢIONAL   /   CADRUL NAŢIONAL   /   CERCETĂRI ŞI MODELARE   /   DOCUMENTE   /   UIPM
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: str. Alexandru cel Bun 51A, mun. Chisinau, Republica Moldova