Prima Contact Harta
 
 Română  English
 
 
Noutăți
28.06.2022 - Lacul Amara din județul Buzău a secat, iar acum, peisajul pare desprins din deșert: „Ceva din viața noastră s-a rupt”
A secat Lacul Amara din județul Buzău. Este vorba despre un lac natural, cu o suprafață de aproximativ 8 kilometri pătrați. Până de curând era un paradis al păsărilor salbatice, cu o vegetație asemănătoare celei din Delta Dunării. Toate acestea au dispărut odată cu întinderea de apă.
sursa   
 
26.06.2022 - Солнечная энергетика в Германии: все больше солнца, панелей и инвестиций
В ФРГ слишком мало солнца для производства "зеленого" электричества? Бум фотовольтаики и изменение климата помогут побыстрее заменить газ из России в немецкой электроэнергетике.
sursa   
 
18.06.2022 - Опрос: большинство немцев начали экономить энергию и горючее
На фоне войны в Украине, роста цен на энергию и рисков, связанных с изменением климата, 72% немцев, опрошенных институтом Forsa, заявили, что уже сейчас экономят энергию и горючее.
sursa   
 
17.06.2022 - Tanczos Barna: Singura soluţie pentru stăpânirea schimbărilor climatice este creşterea suprafeţelor împădurite
Singura soluţie pentru stăpânirea efectelor schimbărilor climatice este creşterea suprafeţelor împădurite, a declarat ministrul Mediului, Barna Tanczos, vineri, la o conferinţă de specialitate. Potrivit ministrului, în România există 8 județe care au mai puțin de 10% terenuri forestiere.
sursa   
 
16.06.2022 - Cea mai mare scurgere de metan care încălzește planeta a fost descoperită în Rusia
Dintr-o mină de cărbune din îndepărtata Rusie ies cantități uriașe de metan, cel mai periculos gaz cu efect de seră din punctul de vedere al încălzirii globale. Este considerată cea mai mare „scurgere” de metan depistată vreodată dintr-un singur loc, transmite CNN.
sursa   
 
15.06.2022 - Inundații, incendii și caniculă într-o singură zi. SUA se confruntă cu catastrofe climatice
Statele Unite au fost lovite din plin marţi de o serie de catastrofe asociate schimbărilor climatice - inundaţii, incendii devastatoare, furtuni şi valuri de căldură potenţial periculoase pentru o treime din populaţia ţării - odată cu sosirea verii, informează Agenția France-Presse, citată de Agerpres.
sursa   
 
13.06.2022 - „Ne rugăm la Dumnezeu să ne dea apă”. Lacul chilian care s-a transformat într-un deșert
Lacul de acumulare Penuelas din Chile a fost până acum douăzeci de ani principala sursă de apă pentru orașul Valparaiso, acumulând suficientă apă pentru a umple 38.000 de bazine olimpice. Acum, a mai rămas apă doar pentru două bazine, scrie Reuters.
sursa   
 
08.06.2022 - Euractiv: Parlamentul European a fost lovit de „un tsunami al lobbyștilor” înainte de votul pe proiectul Fit for 55
De fiecare dată când cele mai importante prevederi legislative ajung în Parlamentul European, eurodeputații devin ținta lobbyștilor de tot felul, care încearcă să îi influențeze. Asta se întâmplă și acum cu legile privind clima, pe lângă care se exercită un foarte mare lobby, notează publicația Euractiv.
sursa   
 
08.06.2022 - Nicolae Ciucă: E nevoie de colaborare între instituții și decizii curajoase pentru a găsi soluții la problema schimbărilor climatice
Problemele cauzate de schimbările climatice au nevoie de decizii curajoase, în urma colaborării între instituții, a declarat miercuri premierul Nicolae Ciucă. El a condus prima reuniune a Comitetului interministerial privind schimbările climatice, a cărui înfiinţare şi funcţionare reprezintă jalon prevăzut în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
sursa   
 
05.06.2022 - Oameni de știință: Nivelurile actuale de CO2 din atmosfera Terrei „nu au mai fost văzute de milioane de ani”
Nivelurile de dioxid de carbon din atmosfera Terrei au crescut până la valori care sunt cu peste 50% mai mari decât cele din perioadele preindustriale ale civilizaţiei umane, au anunţat vineri oamenii de ştiinţă de la National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) din Statele Unite, informează DPA.
sursa   
 
Detalii: Noutăţi
Sondaj de opinie
Cum ati aflat de adresa locatiei web a Climei?
De la Radio
De la TV
De la prieteni
Din presă
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 2132640
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
SCHIMBAREA CLIMEI – esenţa fenomenului   /   CADRUL INTERNAŢIONAL   /   CADRUL NAŢIONAL   /   CERCETĂRI ŞI MODELARE   /   DOCUMENTE   /   UIPM
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: str. Alexandru cel Bun 51A, mun. Chisinau, Republica Moldova