Prima Contact Harta
 
 Română  English
 
 
Noutăți
11.02.2024 - Încălzirea globală a început mai devreme decât se credea până acum. Avertismentul specialiștilor
Un studiu realizat asupra unor bureţi marini a arătat că, la nivel global, este posibil ca temperaturile să fi crescut deja mai repede şi mai mult decât s-a estimat anterior, informează DPA, citată de Agerpres.
sursa   
 
06.02.2024 - În Groenlanda au început să se formeze noi insule din cauza topirii calotei de gheață
Topirea calotei glaciare din Groenlanda din cauza încălzirii globale a dus la creșterea nivelului solului pe insula masivă arctică, iar din această cauză au început să se creeze noi insule, conform unui studiu publicat la Universitatea Tehnică din Danemarca (DTU).
sursa   
 
05.02.2024 - Lansarea unui parasolar uriaș în spațiu ar putea rezolva problema încălzirii globale
Pământul a ajuns în punctul cel mai fierbinte din istoria sa, iar omenirea nu face nici pe departe destul pentru a salva planeta. În aceste condiții, un număr mic - dar în creștere - de astronomi și fizicieni propun o soluție care pare împrumutată din poveștile științifico-fantastice: un fel de umbrelă de plajă uriașă care plutește în spațiu, scrie The New York Times.
sursa   
 
01.02.2024 - John Podesta preia locul lui John Kerry, ca emisar internațional al lui Biden în domeniul schimbărilor climatice
John Podesta, consilierul lui Joe Biden în probleme de mediu, însărcinat cu implementarea programului de investiţii în tranziţia energetică, urmează să preia funcţia-cheie de emisar internaţional al preşedintelui american pentru lupta împotriva schimbărilor climatice, a anunţat Casa Albă, relatează AFP, preluată de News.ro.
sursa   
 
31.01.2024 - Paradoxul schimbărilor climatice: În Europa de Nord valurile de frig vor fi tot mai rare, dar mai periculoase
Schimbările climatice cauzate de activităţile umane ar urma să aibă ca rezultat în Europa de Nord valuri de frig mai rare, dar, paradoxal, mai periculoase, potrivit unui studiu publicat miercuri, relatează AFP, citată de Agerpres.
sursa   
 
17.01.2024 - Groenlanda pierde 30 de milioane de tone de gheață pe oră din cauza încălzirii globale
Calota de gheață din Groenlanda pierde, în medie, 30 de milioane de tone de gheață pe oră din cauza crizei climatice provocate de activitatea industrială umană, o cantitate cu 20% mai mare decât se credea inițial, conform unui studiu recent citat de The Guardian.
sursa   
 
16.01.2024 - Milioane de oameni ar putea muri până în 2050, din cauza schimbărilor climatice. Avertismentul experților
Schimbările climatice ar putea provoca milioane de decese în următoarele decenii, precum şi boli grave şi costuri ridicate pentru sistemele sanitare, conform unui raport publicat marţi la Davos, în Elveţia, transmite agenţia DPA, citată de Agerpres.
sursa   
 
14.01.2024 - Valuri de căldură mai mari, bebeluși mai mici. Schimbările climatice afectează copiii încă din burta mamei
Expunerea femeilor însărcinate la temperaturi extreme ar putea avea un impact asupra greutății copiilor la naștere, arată un nou studiu, potrivit euronews.com.
sursa   
 
11.01.2024 - 2024 ar putea aduce alte recorduri. Experții avertizează că lumea se va confrunta din nou cu fenomene extreme
Această iarnă a a adus deja multe recorduri. La noi s-au înregistrat acum unele dintre cele mai reci nopți din ultimii ani, cu aproape minus 20 de grade Celsius. O situație aparte s-a înregistrat în Suedia, unde în doar câteva zile termometrele au arătat un salt spectaculos, de peste 51 de grade Celsius. Marți, într-o localitate din nord au fost 8,3°C. Pe 5 ianuarie, însă, temperatura aici fusese de minus 42,9°C. Experții avertizează că și în 2024 ne-am putea confrunta cu astfel de fenomene extreme.
sursa   
 
04.01.2024 - Șefa agenţiei ONU pentru meteorologie şi climă promite „prioritate” țărilor vulnerabile la schimbări climatice
Argentinianca Celeste Saulo, prima femeie numită la conducerea agenţiei ONU pentru meteorologie şi climă, promite să acorde prioritate nevoilor cu care se confruntă ţările cele mai vulnerabile în faţa accelerării schimbărilor climatice şi a înmulţirii fenomenelor extreme, informează AFP, preluată de Agerpres.
sursa   
 
Detalii: Noutăţi
Sondaj de opinie
Cum ati aflat de adresa locatiei web a Climei?
De la Radio
De la TV
De la prieteni
Din presă
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 3225510
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
SCHIMBAREA CLIMEI – esenţa fenomenului   /   CADRUL INTERNAŢIONAL   /   CADRUL NAŢIONAL   /   CERCETĂRI ŞI MODELARE   /   DOCUMENTE   /   UIPM
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: str. Alexandru cel Bun 51A, mun. Chisinau, Republica Moldova