Prima Contact Harta
 
 Română  English
 
 
Noutăți
03.01.2023 - Ce explicații au climatologii pentru valul de căldură extremă din Europa
Episodul de căldură extremă care a cuprins aproape toată Europa la sfârșitul anului 2022 și începutul acestui an uimește climatologii, spune specialistul Roxana Bojariu, care explică cum se produce acest fenomen provocat de accelerarea încălzirii globale.
sursa   
 
02.01.2023 - În Moldova au înflorit primii ghiocei. Meteorologi: Temperaturi anormale
În Moldova au înflorit primii ghiocei. Imaginile au fost postate pe rețelele sociale de către un bărbat, în curtea căruia au apărut florile.
sursa//https://stiri.md/article/social/in-moldova-au-inflorit-primii-ghiocei-meteorologi-temperaturi-anormale   
 
29.12.2022 - Vom rămâne fără pârtii până la finalul secolului, avertizează climatologii. Cel mai negru scenariu: doar o lună pe an cu zăpadă pe Valea Prahovei
Din cauza schimbărilor climatice și a creșterii emisiilor de carbon, numărul de zile cu zăpadă dintr-un an va scădea atât de mult, încât, până la sfârșitul secolului XXI, România va rămâne fără pârtii la munte, arată o analiză Infoclima.
sursa   
 
21.12.2022 - Cât ne-a costat încălzirea globală din 1990 și până acum?
Pierderile economice masive provocate de schimbările climatice reprezintă o problemă și în prezent, nu doar în viitorul îndepărtat. Potrivit unui studiu, de la începutul anilor 1990, valurile de căldură tot mai severe provocate de încălzirea globală au costat lumea trilioane de dolari.
sursa//https://stiri.md/article/hi-tech/cat-ne-a-costat-incalzirea-globala-din-1990-si-pana-acum   
 
19.12.2022 - "Ultima șansă" pentru a proteja natura. Acord "istoric" pentru biodiversitate, încheiat după dispute intense privind finanțarea
Un acord istoric pentru protejarea naturii a fost încheiat la summitul ONU pentru biodiversitate, COP 15. Țările au convenit asupra unei foi de parcurs pentru a proteja 30% din suprafața planetei până în 2030 și pentru a oferi 30 de miliarde de dolari sub formă de ajutor anual pentru conservare țărilor în curs de dezvoltare. Alte obiective sunt protejarea ecosistemelor vitale, cum ar fi pădurile tropicale și zonele umede, scrie BBC.
sursa   
 
07.12.2022 - Omenirea a devenit o „armă de extincţie în masă”. Avertisment ONU: Un milion de specii, ameninţate cu dispariţia
Omenirea a devenit o „armă de extincţie în masă”, a declarat secretarul general al ONU, Antonio Guterres, adăugând că a venit momentul să punem capăt „războiului nostru împotriva naturii”. Un milion de specii sunt amenințate cu dispariția, în vreme ce poluarea şi schimbările climatice accelerează degradarea oceanelor.
sursa   
 
28.11.2022 - Secretarul general al ONU avertizează că ne îndreptăm spre o climă de iad: „Omenirea are de ales: cooperează sau piere”
Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a avertizat luni că toate ţările trebuie să aleagă: ori colaborează pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon, ori condamnă generaţiile viitoare la o catastrofă climatică.
sursa   
 
24.11.2022 - Ursula von der Leyen : „Ne confruntăm cu multe provocări, dar schimbarea climei este cea mai mare”
Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, spune că trebuie făcut „totul” pentru limitarea încălzirii globale la 1,5 grade Celsius, relatează dpa.
sursa   
 
18.11.2022 - Iohannis, la COP27: Vremurile pe care le trăim sunt dificile. Limitarea schimbărilor climatice este esențială
Preşedintele Klaus Iohannis participă, luni şi marţi, în Egipt, la Sharm El-Sheikh, la Summitul implementării climatice, care are loc în contextul celei de a 27-a Conferinţe a Părţilor Convenţiei Cadru a Naţiunilor Unite privind Schimbările Climatice (COP27). În cadrul Declarației naționale, președintele a vorbit despre consecințele schimbărilor climatice, dar și despre eforturile pentru a combate acest fenomen.
sursa   
 
10.11.2022 - Strategia României pentru COP 27. Ministrul Mediului: „Suntem purtătorii de drapel în luptă împotriva schimbărilor climatice”
Conferinţa anuală a ONU privind schimbările climatice, cunoscută și sub numele de COP 27, a început duminică în staţiunea egipteană Sharm El-Sheikh şi va încerca să răspundă la întrebarea cine şi cum va plăti tranziţia energetică şi daunele provocate de schimbările climatice. Președintele Klaus Iohannis a anunțat că România va susține în Egipt „angajamentul de neutralitate climatică al Uniunii Europene până în 2050”. Digi24.ro a stat de vorbă cu Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, care va participa săptămâna viitoare la cel mai important eveniment climatic al anului. Acesta a declarat că va susține la COP 27 măsurile ce trebuie să vină în sprijinirea cetățenilor vulnerabili care vor fi cei mai afectați de tranziția către o economie verde. Totodată, ministrul a spus că Europa este purtătorul de drapel în lupta împotriva schimbărilor climatice, iar așteptările Uniunii Europene sunt ca și ceilalți lideri mondiali să se alăture acestor demersuri și să considere vitală realizarea țintelor ce vor fi stabilite săptămânile următoare în Egipt.
sursa   
 
Detalii: Noutăţi
Sondaj de opinie
Cum ati aflat de adresa locatiei web a Climei?
De la Radio
De la TV
De la prieteni
Din presă
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 2250854
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
SCHIMBAREA CLIMEI – esenţa fenomenului   /   CADRUL INTERNAŢIONAL   /   CADRUL NAŢIONAL   /   CERCETĂRI ŞI MODELARE   /   DOCUMENTE   /   UIPM
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: str. Alexandru cel Bun 51A, mun. Chisinau, Republica Moldova