Prima Contact Harta
 
 Română  English
 
 
Noutăți
15.11.2021 - Acordul semnat la COP26 vorbește despre reducerea treptată și nu despre renunțarea la cărbune. Șeful ONU: „Este timpul să trecem la modul urgenţă”
Ţările prezente la conferinţa COP26 de la Glasgow privind combaterea schimbării climatice au aprobat un acord pentru accelerarea luptei împotriva încălzirii globale, însă documentul este criticat pentru lipsa de strategii clare.
sursa//https://green-report.ro/acordul-semnat-la-cop26-vorbeste-despre-reducerea-treptata-si-nu-despre-renuntarea-la-carbune-seful-onu-este-timpul-sa-trecem-la-modul-urgenta/   
 
15.11.2021 - Șefa Comisiei Europene se declară „dezamăgită” de rezultatele COP26: „Este doar un pas intermediar”
Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, s-a declarat „dezamăgită” de rezultatele conferinței COP26 pentru rezolvarea crizei climatice. Rezultatele au fost „sub așteptări”, a declarat, luni, șefa executivului european.
sursa   
 
14.11.2021 - Boris Johnson: Acordul pentru climă de la Glasgow privind reducerea folosirii cărbunelui este „o realizare fantastică”
Acordul pentru climă de la COP26 de la Glasgow „schimbă lucrurile” și „este un semnal pentru moartea energiei pe bază de cărbune”, a spus premierul britanic Boris Johnson, citat de BBC.
sursa   
 
13.11.2021 - Un nou acord global pentru climă la COP26, după două săptămâni de dezbateri și divergențe
Participanții la conferința pentru climă COP26 au ajuns la un acord, după două săptămâni de negocieri. A existat o dispută de ultim moment pe tema reducerii folosirii combustibililor fosili. Până la urmă, toți participanții au fost de acord cu textul, chiar dacă îl consideră „imperfect”, scrie cotidianul britanic The Guardian.
sursa   
 
11.11.2021 - 22 de țări, inclusiv China și India, cer să se elimine capitolul privind „atenuarea schimbărilor climatice” din acordul final al COP26
Cu doar o zi înainte de finalul summitului climatic de la Glasgow, 22 de națiuni, inclusiv China și India, reunite în alianța „Like-Minded Developing Countries (LMDC)”, care reprezintă un grup de țări în curs de dezvoltare ce se organizează adesea pentru a negocia la comun în organizații internaționale precum ONU și Organizația Mondială a Comerțului, au cerut ca întreaga secțiune privind atenuarea schimbărilor climatice să fie eliminată din textul final al COP26, transmite CNN.
sursa   
 
10.11.2021 - Lumea se îndreaptă către o încălzire globală de 2,4 grade Celsius până în 2100, în ciuda angajamentelor climatice asumate la COP26
În ciuda angajamentelor asumate de liderii lumii la summitul climatic COP26 de la Glasgow, lumea nu se apropie încă de obiectivele sale privind limitarea creșterii temperaturii medii globale față de nivelurile preindustriale, arată o nouă analiză a Climate Action Tracker (CAT), un grup internațional de cercetare cu scopul de a monitoriza acțiunile pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. Totodată, Programul ONU pentru Mediu și-a revizuit estimările climatice pentru anul 2021 și spune că angajamentele actuale ale țărilor nu vor inversa tendința de creștere a temperaturii globale.
sursa   
 
08.11.2021 - Barack Obama, discurs la COP26 despre pericolul schimbarilor climatice: „Nu ne putem permite să fim deznădăjduiți”
Fostul președinte american, Barack Obama, participă luni la conferința ONU privind schimbările climatice de la Glasgow, alături de emisarul special al SUA pentru climă, John Kerry, într-un efort prin care administrația Biden încearcă să convingă lumea că America tratează cu seriozitate combaterea schimbărilor climatice, scrie CNN.
sursa   
 
08.11.2021 - Șase orașe din lume se vor scufunda înainte de 2030 din cauza schimbărilor climatice
Efectele schimbărilor climatice se resimt deja în zonele de coastă ale lumii, acolo unde orașele încep să fie scufundate de nivelul în creștere al mării. Pe măsură ce ghețarii continuă să se topească din cauza încălzirii globale, cantitatea de apă din râuri, mări și oceane devine tot mai mare și crește într-un ritm alarmant, notează publicația The Times of India.
sursa   
 
07.11.2021 - Ambasadorul Danemarcei: Nu aţi avut niciodată atâția bani. Este o ocazie unică de a face investiții inteligente pentru oameni și climă
Taigaua siberiană şi pădurea tropicală amazoniană ar urma să fie în siguranţă, pentru că în această săptămână lideri din peste 100 de ţări au semnat un acord prin care se doreşte oprirea despăduririlor până în 2030. Numai că o declaraţie asemănătoare a fost semnată și în 2014, la New York, chiar de 200 de ţări. Scopul era atunci oprirea despăduririlor până în 2020. Între timp, fenomenul a crescut cu 41%.
sursa   
 
04.11.2021 - COP26: Cel puțin 20 state, inclusiv SUA și Canada, se angajează să nu mai susțină proiectele privind combustibilii fosili
Cel puţin 20 de ţări au anunţat joi că pun capăt – până la sfârşitul lui 2022 – investiţiilor în străinătate a „proiectelor privind combustibili fosili neînsoţite de sisteme de capturare a carbonului”, o decizie care ar putea fi printre cele mai importante de la Conferinţa ONU împotriva modificărilor climatice (COP26) de la Glasgow, relatează AFP.
sursa//https://green-report.ro/cop26-cel-putin-20-state-inclusiv-sua-si-canada-se-angajeaza-sa-nu-mai-sustina-proiectele-privind-combustibilii-fosili/   
 
Detalii: Noutăţi
Sondaj de opinie
Cum ati aflat de adresa locatiei web a Climei?
De la Radio
De la TV
De la prieteni
Din presă
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 2033691
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
SCHIMBAREA CLIMEI – esenţa fenomenului   /   CADRUL INTERNAŢIONAL   /   CADRUL NAŢIONAL   /   CERCETĂRI ŞI MODELARE   /   DOCUMENTE   /   UIPM
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: str. Alexandru cel Bun 51A, mun. Chisinau, Republica Moldova